Kontakt

Personvernerklæring for Straumsheim Glass og Fasade AS

Denne personvernerklæringen gjelder for behandling av personopplysninger i tilknytning til nettsiden til Straumsheim Glass og Fasade AS.

Ditt personvern er viktig for Straumsheim Glass og Fasade AS og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Straumsheim Glass og Fasade AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven. 

Denne personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss.

Behandlingsansvarlig

Straumsheim Glass og Fasade AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene de henter inn og behandler fra sine nettsider. Daglig leder i Straumsheim Glass og Fasade AS er hovedansvarlig for behandlingen av personopplysningene som utføres av Straumsheim Glass og Fasade AS. Ansvaret for den daglige oppfølgningen av vår etterlevelse av personvernregelverket er delegert til daglig leder. 

Vår behandling av personopplysninger

Straumsheim Glass og Fasade AS behandler personopplysninger til følgende hovedformål:

Motta henvendelser fra kunder
For å kunne yte tilfredsstillende kundeservice er det nødvendig å behandle personopplysninger om våre kunder og interessenter. Vi behandler opplysninger om ditt navn, telefonnummer, e-postadresse, samt innholdet i meldingen du sender. Dette behandles med hjemmel i GDPR art. 6 nr. 1 bokstav b (avtale).

Analyse av nettsidebruk
I forbindelse med brukeranalyse på våre nettsider vil det være nødvendig å behandle personopplysninger. Dette omfatter teknisk informasjon som; besøkstidspunkt, ip-adresse, nettleser, deviceinformasjon. Våre nettsider benytter Google Analytics som bruker informasjonskapsler/cookies som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen brukes til å gjøre nettsidene våre bedre for deg som besøker oss på nett.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Men Google Analytics sin sporingskode anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer informasjonskapsler.

I henhold til Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), må alle besøkende på et nettsted som benytter informasjonskapsler ha tilgang til informasjon om at nettstedet benytter informasjonskapsler. De må også ha tilgang til informasjon om årsaken til at de blir brukt.

Besøkende må også godkjenne at informasjonskapsler blir benyttet. Godkjenningen gjøres gjennom innstillingene i nettleseren.

Ved å bruke vårt nettsted, hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, anses du å samtykke til vår bruk av informasjonskapsler som er beskrevet ovenfor.

 

Oversikt over informasjonskapsler (cookies) vi benytter:

 Navn     Utløpstid           Brukes til

_ga       2 år      Brukes for å skille mellom unike, anonyme brukere – og henter inn informasjon om adferd.

_gid      1 dag    Brukes for å skille mellom brukere.

Dette behandles med hjemmel i GDPR art. 6 nr. 1 bokstav f (berettiget interesse).

 

Markedsføringsformål

Personopplysninger om interessenter og kunder kan bli behandlet i forbindelse med utsendelse av nyhetsbrev (forutsetter egen påmelding). For at vi skal kunne levere nyhetsbrev så er det nødvendig å behandle opplysninger om din e-postadresse. Dette gjøres med hjemmel i GDPR art. 6 nr. 1 bokstav b (avtale).

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen eller lovpålagte plikter vi har, for eksempel vil informasjon innhentet gjennom Google Analytics lagres i 2 år. 

Videre vil vi slette personopplysninger om deg dersom du ber oss om det, med mindre vi har et rettslig grunnlag eller en lovpålagt plikt til å oppbevare personopplysningene videre.

Får andre tilgang til dine personopplysninger?

Vi vil dele dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig for å oppfylle våre rettslige forpliktelser.

Utover dette vil vi ikke dele dine personopplysninger med andre virksomheter med mindre du samtykker til dette.

Bruk av databehandlere

Straumsheim Glass og Fasade AS inngår databehandleravtale med alle virksomheter som behandler personopplysninger på vegne av oss. Våre databehandlere kan ikke behandle dine personopplysninger på annen måte enn slik som er avtalt med oss og beskrevet i denne personvernerklæringen. 

Hvor lagres dine personopplysninger?

Personopplysninger som behandles av Straumsheim Glass og Fasade AS lagres på servere i Norge. Vi lagrer ikke personopplysninger i land utenfor EU/EØS.

Land utenfor EØS-området gir ikke alltid det samme beskyttelsesnivået til dine personopplysninger, så europeisk lov har forbudt overføring av personopplysninger utenfor EØS, med mindre overføringen oppfyller visse kriterier.

Mange av våre tredjeparts tjenesteleverandører er basert utenfor EØS, slik at behandlingen av dine personopplysninger vil innebære overføring av opplysninger ut av EØS.

Når vi overfører dine personopplysninger ut av EØS, gjør vi vårt beste for å sikre en tilsvarende grad av sikkerhet for opplysningene ved å sørge for at minst en av følgende garantier er implementert:

Hvis ingen av de ovennevnte garantiene er tilgjengelige, kan vi be om ditt eksplisitte samtykke til den bestemte overføringen. Du har rett til å trekke tilbake samtykket når som helst.

Vennligst send oss en e-post på post@straumsheim.no hvis du vil ha mer informasjon om overføring av dine personopplysninger ut av EØS.

Informasjonssikkerhet

Vi tar informasjonssikkerhet på alvor og har etablert passende sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysningers integritet, tilgjengelighet og integritet. Tilgangen til dine personopplysninger er begrenset til ansatte som har et tjenstlig behov for slik tilgang. Vi vil gi opplæring til ansatte og tredjeparter der det er relevant for å fremme bevissthet om våre retningslinjer og rutiner for personvern.

Rettigheter

Du har rett til innsyn i og korrigering eller sletting av personopplysninger eller begrensning av behandlingen som gjelder deg selv, eller til å protestere mot behandlingen samt rett til dataportabilitet. Videre kan du til enhver tid trekke tilbake eventuelle samtykker til behandling av dine personopplysninger.

Du har også rett til ikke å være gjenstand for en avgjørelse som utelukkende er basert på automatisert behandling som har rettsvirkning for, eller på tilsvarende måte i betydelig grad, påvirker deg. 

Spørsmål eller anmodninger om innsyn i opplysninger som er registrert om deg kan rettes til post@straumsheim.no eller eventuelt per post til Straumsheim Glass og Fasade AS, Sørestrandvegen 37, 6220 Straumgjerde

Dersom du mener at vi behandler personopplysninger i strid med lovverket kan du rette en klage til Datatilsynet (post@datatilsynet.no).  

Endringer

Dersom vi foretar endringer i denne personvernerklæringen, vil endringene bli publisert på denne nettsiden 14 dager før de iverksettes.